Naša zgodba

Zale in Pepe sta bila Rozalija in Jožef Peršolja, Zahišarjeva iz Šmartnega v Brdih. Naša starša in stara starša, ki sta potomcem še vedno zgled poštene podjtenosti, delavnosti in srčnosti. Ime trgovine, ki zgolj spominja na sol in poper, je poklon družinskemu izročilu.

Trgovina Zale in Pepe je leta 2014 odprla svoja vrata v pasaži Eda centra, prav sredi Nove Gorice, v kateri ponujamo pravo hrano, pridelano in predelano ekološko.

S preverjeno kakovostjo in dostopnimi cenami si prizadevamo dobro hrano približati ljudem – za dobro počutje, za zdravje, za užitek.

Sodelujemo z bližnjimi pridelovalci, ki se zavedajo pomena ekološke pridelave in sezonske ponudbe.

Pri nas lahko vsak četrtek prevzamete zabojček sveže ekološke zelenjave iz Vipavske doline ali ostalo ponudbo svežega ekološkega sadja in zelenjave.

Z marcem 2024, ko se je ustanoviteljica upokojila,

je trgovino prevzelo

Društvo Moj svet, čist planet, socialno podjetje,

ki spodbuja kvaliteten, zdrav in okolju prijazen načina življenja.

S prevzemom trgovine smo še bolj podprli svoje poslanstvo. To je odkrivati, razvijati in spodbujati osebne potenciale posameznika tako v družbi, družini in delovnih organizacijah na področju vseživljenjskega učenja, neformalnega izobraževanja, preventive zdravja, športa, kulture, prostovoljstva, socialno preventivnega dela, otroških in mladinskih, humanitarnih, medijskih dejavnosti, spodbujanju podjetništva in varstva okolja, narave in skrbi za živali v občini in širši družbeni skupnosti za več možnosti za kvalitetno celovito življenje posameznika in družbe in življenje v sožitju.

______________________________________________________________

Moj svet, čist planet, društvo za spodbujanje kvalitetnega,

zdravega in okolju prijaznega načina življenja, socialno podjetje,

Gradnikove brigade 15, 5000 Nova Gorica

https://cistplanet.si               info@cistplanet.si                tel: 040238681

IBAN: SI56 6100 0001 3609 544 odprt pri DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA

DAVČNA ŠTEVILKA: SI83714448                       MATIČNA: 4087372000