Kakšne igrače želijo otroci?

Kam gredo vse pokvarjene in zlomljene plastične igrače, ki se jih ne da popraviti? V nebesa igrač? Mi bi prej rekli, da v pekel, v sežigalnico, če imajo srečo. Največkrat pristanejo na odlagališčih, kjer se zelo počasi, desetletja ali stoletja, razkrajajo na manjše delce, na mikroplastiko, ki pronica v podtalnico.
Težava plastičnih igrač poleg tega, da se jih ne da popraviti je tudi strupena barva s katerimi so pobarvane. Certifikat CE je vprašljiv, ko pride predmet iz Kitajske…

Če nimate idej kaj podariti otrokom, izberite doživetja, izlete, vzemite si čas zanje. To bo najbolj trajnostno in lepo darilo zanje.
Razne delavnice, tečaji ter miselne in družabne igre so tudi super alternativa…

Where all the plastic toys go when they broke? In plastic toys heaven? We would say maybe in hell… burning… or they are left in landfill where they slowly become microplastic. They can be left there for decades and more than centuries and still remains the same.
Next time before you buy a plastic toy think about it!
Second problem are toxic colors and third one… where they are produced.
Our children don’t need all that, buy them adventures instead. Give them time and take them somewhere #sustainableliving #noplastictoys #childrensafety #madeofplastic #saynotoplastictoys