Hidrolat Žajbelj, Vila Lavanda – 100ml

8,00 

Opis

Hidrolati so pridobljeni z parno destilacijo. Para/ voda, ki gre skozi rastlino pobere celoten zapis rastline in ga shrani.
Ker je hidrolat voda, ima spomin in ga je možno informirati.
V začetku destilacije so bili hidrolati/ rožne vode glavni produkt destilacije, eterično olje pa so zavrgli.
Uporabljamo jih lahko kot dodatek v kremi, ki si jo sami izdelamo, kjer nadomesti destilirano vodo. Lahko jih uporabljamo kot tonik za osvežitev obraza, nego po britju ali namesto ustne vode (hidrolat žajblja), osvežitev perila, dodatek kopelim ali jih vmešamo v glino kot masko za obraz. Najbolj razširjena uporaba hidrolata je za osveževanje ter razkuževanje prostora. Lahko ga špricamo v ozračje ali nalijemo v difuzor.

UPORABA HIDROLATOV V DIFUZORJU:
Difuzor razbije molekule vode na miljon mikrodelcev, jih ne segreva in ne uničuje ter jih pošilja v zrak.
V telo jih dobivamo skozi nos in kožo- to je aromaterapija. Poleg tega čisti in razkužuje zrak v prostoru. Hidrolati so nežna, a zelo učinkovita stran aromaterapije.

V difuzor se jih lahko daje samostojno, razredčene z destilirano vodo ali pa se jim doda eterično olje.
Hidrolati se v difuzorju razpršujejo konstantno in tako tudi njegovi učinki. Medtem, ko se eterično olje z vodo ne meša, je lažje od vode in vedno plava na vrhu.

Pripravki iz žajblja izboljšajo delovanje prebavil, blažijo težave menopavze, zmanšujejo vnetje črevesne sluznice in deluje razkuževalno in protivnetno pri vnetjih ustne votline in grla.

Več na: http://www.zdravilnerastline.si/rastline-s-z/33-zajbelj-salvia-officinalis.html

Artikel je na polnjenje ali na rinfuzo. Zaželjeno, da prinesete svojo embalažo. Če je nimate, vam napolnimo v 100 ml stekleničko s pršilko.

Nudimo možnost vračila steklene embalaže. Pri vračilu embalaže, vam pri novem nakupu odbijemo 0,40 centov.

Ker je izdelek v steklu, ga pošiljamo v paketu s pazljivejšim ravnanjem.

Koda artikla: 5000017