Alkoholni kis 9% – 1 liter

1,10 

Opis

Alkoholni kis, 9% kislosti

Proizvedeno v Sloveniji. Uporabno najmanj do: Neomejeno

OPOZORILO: Hraniti izven dosega otrok.

Proizvajalec: ŠAMPIONKA d.o.o., Šmarska 5, Koper www.sampionka.si

Dobavlja: NMC d.o.o. LOGATEC, Došce 4, 1370 Logatec, GSM: 031 664 656, nmc@siol.net

Čistimo s kisom

Kot vemo, je kis eden najbolj vsestranskih eko čistil, ki jih najdemo doma v kuhinji. Tokrat nekaj primerov in receptov za čiščenje s kisom. Večinoma se za čiščenje uporablja alkoholni kis.

Čistilo za okna: Četrtino skodelice kisa zmešamo z litrom vode in dobimo odlično čistilo za steklene površine. Kadar uporabljamo kombinacijo kisa in vode za čiščenje oken, jih moramo na koncu obrisati s starim časopisnim papirjem, da se svetijo. Če boste naredili čistilo v obliki pršila pa morate narediti mešanico kisa in vode v razmerju 50:50.

Bakreni predmeti in posoda: Za bakrene predmete in posodo naredite pasto is kisa in soli.

Pomivanje posode: Z mešanico belega kisa in vode boste s posode po pranju z detergentom ali milom zlahka zdrgnili trdovratne madeže. Poleg tega bo mešanica z vaših rok odstranila tudi sledi detergenta.

Pekače boste najbolje očistili z mešanico eko mila in 1/4 skodelice kisa, ki ju vmešate v vročo, vendar ne vrelo vodo. S tem čistilom lahko prav tako očistite pečico. Dodajte 1/4 skodelice kisa tudi v pomivalni stroj, da bo vaša posoda bleščeče čista.

Pomivanje tal: Vlijte pol skodelice kisa v 4 litre vode in dobili boste odlično čistilo za marmorne, keramične in ostale gladke nepovoskane površine tal v vašem domu.

Vodni kamen in madeži vode:Te madeže lahko enostavno očistite z mešanico nekaj kisa in vode.

Masažna kad: Zlijte enkrat letno 3 litre belega kisa v vodo kopalne masažne kadi in zaženite masažne turbine. Mešanice vode in kisa razmasti in očisti nabrano umazanijo po celotnem masažnem sistemu, katerega sami ne moremo doseči in očistiti.

Poceni čistilo iz kisa:

1/3 belega kisa

1/3 čistilnega alkohola

1/3 vode

3 kapljice eko čistila ali nekaj koščkov mila

Zmešajte sestavine v staro pršilko (tako lahko reciklirate rabljeno embalažo) in dobili ste izvrstno čistilo za talne površine. Čistilo se uporablja tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav, alkohol pa pomaga, da se površina hitreje posuši.

Sicer pa ne pozabite, da lahko vsem čistilo dodate nekaj kapljic najljubšega eteričnega olja in vaš dom bom čist in svež in prijetnega vonja.

V knjigi Dom brez odpadkov je (na strani 161) recept za osnovno kisovo mešanico. Naredimo jo tako, da zmešamo 1 skodelico vode in 1/4 skodelice alkoholnega kisa. Napisani so primeri kaj s to mešanico lahko očistimo:

– Odstranimo lepila iz nalepk

– čistimo kopalnico ter straniščno školjko (kis, soda bikarbona, pustimo, nato zdrgnemo)

– ohranimo barve perilu, ki spušča barvo med pranjem

-odmašimo odtoke (v kombinaciji s sodo bikarbono in vrelo vodo)

– radirka za sledi črnila, svinčnika, voščenk…

– hrana za rezano cvetje (žlico sladkorja in kisa dodamo vodi)

– čiščenje oken

– zatiranje plevela (poškropimo z nerazredčenim kisom)

– Odganjanje žuželk (popršimo mesta kjer nočemo, da pridejo mravlje v hišo)

– za boljše pranje perila (dodamo 1/2 skodelice nerazredčenega kisa v pralni cikel, ohranja barvo, mehča perilo, odstrani rumene madeže…)

– odstranjevanje plesni

– odstranjevanje neprijetnih vonjav ter nikotinskih madežev (v sobo postavimo skledo kisa, ki posrka vztrajen vonj)

– nega lesa

– odstranjevanje rje

– osveževanje prevlek

in še in še…

Artikel je na polnjenje ali na rinfuzo. Zaželjeno, da prinesete svojo embalažo. Mi imamo steklenice po 0,2l in 1l za posojo.

Pri naročilu prek spletne trgovine izdelek polnimo v literske steklenice in pošiljamo v paketu s pazljivejšim ravnanjem.

Koda artikla: 5100011

IT: Aceto di vino, acidità 9%

Prodotto in Slovenia

Non c’è una data di scadenza

Attenzione: tenere fuori dalla portata dei bambini 

Produttore: ŠAMPIONKA d.o.o., Šmarska 5, Koper www.sampionka.si

Distributore: NMC d.o.o. LOGATEC, Došce 4, 1370 Logatec, tel:00386-31664656, nmc@siol.net

Il prodotto è alla rinfusa (alla spina): è consigliato recarsi con il proprio contenitore e noi provvederemo a riempirlo. Possiamo prestare dei contenitori di vetro da 0,2L e da 1L, vuoto a rendere. Nel caso di ordine dal sito, riempiamo una bottiglia di vetro da 1L e la spediamo in modalità fragile. 

Codice Articolo: 5100011