9. dan: Izziv za ženske

Še vedno ostajamo pri kopalnici… koliko predmetov imamo tukaj, predvsem ženske?!?
Ko sem ugotovila, da imam mešane odpadke le v kopalnici, sem se zamislila. Le 3 stvari so mi delale mešane odpadke. Imela sem jih za porabiti in že iskala bolj trajnostno zamenjavo.

Prva je bila zobna nitka na plastičnem ročaju. Ko jih je zmanjkalo, sem se vrnila nazaj k uporabi tiste na omotu (ki sem jo še imela, ampak je bila ta na ročaju enostavnejša)…
Druga: palčke za ušesa… ko sem jih porabila, sem kupila tiste s kartonasto palčko, ki gredo sedaj v biološke odpadke.
In tretja, ki mi je odprla nov svet, so pralni vložki, ter menjava tamponov z menstrualno skodelico.

Veliko žensk me sprašuje kako jih je nositi, ali spuščajo, kako jih perem… Vse je zelo enostavno in predvsem zdravo. Prisegam na vložke Pralni vložki KISS, ki jih izdeluje slovensko socialno podjetje iz Sevnice. Težko zaposljive šivilje se trudijo ugoditi vsaki naši posebni želji. Ker je zgornja plast narejena iz slovenskega bambus frotirja, je ta še bolj vpojen in je občutek res čist. Imajo nepropustno plast ter dodatno bombažno, za tiste, ki smo bolj vizualni tipi in hočemo barve.
Izbira je ogromna:
* 15 cm dnevni kot ščitniki perila ali za zadnje dni menstruacije,
* 20cm klasični vložki za uporabo v tistih dneh,
* ter večji, 26cm nočni.
V ponudbi imajo še en tip, ki so še večji, za dodatno zaščito. Ksenija Lovrin Maćešić Kiss vedno prisluhne našim željam, zato kmalu pričakujemo model za tangice ter manjše ščitnike brez krilc.
Dobijo se v setu po 3 v trgovini Moj svet, čist planet, na spletu pa po 6 skupaj.
Še glede vprašanja menjave in nošenja: V zavodu Kiss so pripravili posebne torbice iz nepropustnega materiala, v katere si jih lahko spravite v torbici.
Nič več vnetij, nič več “prepiha” prve dni in predvsem bolj zdrav način za nas ter za okolje