39. dan: Bambus in konoplja kot nadomestek bombaža in tudi plastičnih vlaken

O tem, da imam skodelice za kavo za na pot iz bambusovih vlaken, ki izgledajo kot plastične, sem vam že pisala. Zato bi vam raje danes pisala o nogavičkah ter spodnjemu perilu iz bambusa in konoplje. Navadno spodnjega perila in nogavic ne kupujemo rabljenih.
Bambus spada med trave in je hitro rastoča rastlina, zato tudi veliki poseki ne povzročajo opustošenj, kot tudi ne potrebujejo zaščite pred zajedalci, tako da je lahko naravno bio. Bambus ima lastnost, da pozimi greje ter poleti hladi, zato je vedno prijeten na koži. Nogavice so primerne za osebe, ki imajo mrzle noge, kot tudi za tiste, ki se jim potijo. Naravna sestavina bambuflex pomaga tudi proti glivicam. Vse te lastnosti pripomorejo k bambus nogavici, da postane vaša najljubša nogavička 😉
Tudi konopljina nogavička postaja vedno bolj priljubljena. Konoplja je enoletnica, torej njena vlakna lahko brez slabe vesti uporabimo. Na otip je malo trša in je prav čutiti lesno vlakno. Prijetno lahka in diha. Konopljine nogavice se priporočajo za osebe, ki delajo veliko ur v čevljih, saj pomagajo k zmanjšanju neprijetnih vonjav.
Za nošnjo je prijetno tudi bambusovo spodnje perilo. Ko kupujete tako perilo izberite natur barvo, saj je tako blago naravno, ni beljeno in ni pobarvano.
Ponudbo nogavičk si lahko ogledate tudi na naši spletni strani:
PS: jutri je zadnji dan! Juhu!!! 😉