37.dan: Lesen glavnik

Dolgo časa sem se z izzivi zadrževala v kopalnici in še vedno pozabila na kakšen predmet 😉
Ne uporabljamo vsi glavnika, je pa predmet, ki ga moramo pogosto negovati. Tudi tukaj so nas trgovci in frizerji prepričali, da potrebuje vsak tip las svojo krtačo ali glavnik. Če v to resnično verjamemo, smo kupili pripomoček, ki nam ne trže las, ki neguje skorjo in jo ne poškoduje, ker nam je tako nekdo svetoval.
 
Pa se zopet vrnimo 50 let nazaj. Takrat so imeli vsi enako milo/šampon za lase in enak glavnik. Razen zajedalcev, ni bilo hujših težav. Takrat so uporabljali le še tanši glavnik 😉
Barvali so se z naravnimi barvili.
Ta vikend sem se barvala s kano. Navdušena sem nad negovalnostjo in naravnim videzom. Sive lase le malo obarva, da jim ubije sivino in izgleda kot pobarvan pramen. Barvo, ki sem uporabljala, je naravna, pustiti pa se jo mora učinkovati 4 ure. S pomočjo gretja in havbe se lahko barvanje skrajša na pol. V našem hitrem tempu življenja, je to že kar časovni izziv. Je pa zanimivo, da se upočasnimo, če smo prisiljeni v to 😉
 
Glavnik, ki ga vsem priporočam je slovenski proizvod Unikatni leseni glavniki LestetiComb, ki za svojo proizvodnjo ne poseka nobenega drevesa in uporablja vključno le ostanke lesa. Tako nastanejo njihovi izdelki unikatni in večbarvni. Brusijo jih ročno ter zaščitijo z naravnim oljem, ki vaš lase med česanjem še dodatno neguje.
Ker podpiramo slovenske proizvode ter naše proizvajalce, vas vabim, da za naslednji premišljen nakup izberete trajnostni predmet. Seveda, šele, ko se vam star uniči ali zlomi.
Glavnik brez ročaja je primeren za razščešavanje dolgih kodrov.
Kakšen glavnik pa ti uporabljaš?