35. dan: Imej se rad!

Privošči si le najboljše…
 
Kako si pokažemo, da se imamo radi? S tem, da gremo v trgovino in si kupimo novo obleko v kateri izgledamo privlačno? To zadovoljstvo traja le malo časa… Da gremo na sproščujočo masažo ali nego? Ta občutek je fantastičen, ampak je kratkotrajen in enkrat ni nobenkrat.
Kaj pravzaprav pomeni, da se imaš rad? Po moje to, da sprejmeš sebe takšnega kot si, s kilogrami, ki jih imamo. S posebnim nosom in s povešeno kožo z gumabi, strijami in kakšnim mozoljem. Pa tudi s svojim karakterjem in značajem. To ne pomeni s svojo lenobo in navadami, saj so le opravičilo, da delamo nekaj iz navade. Ko nas navade začnejo omejevati in nas delati pasivne, postanejo nezdrave. In takrat se vklopi avtomatizem in ne vemo več kako smo se pripeljali z avtom iz točke A do točke B. Kako je lep občutek, ko nekaj delamo prvič, pot ki jo prvič prehodimo in kako dolgo traja. Pot ni cilj, cilj je pot. Uživamo v neznanem!
Ko sem prebrala misel, da življenje ni za tiste, ki se jim ne da, sem se zamislila. Ali veste zakaj moramo plačevati položnice? Ker bi v drugem primeru sedeli na kavču, bulili v televizijo in vegetirali. Naslednjič, ko plačate položnico, se ji zahvalite 😉
Bodite veseli, da se učite tudi po toliko letih, ko ste že končali šolo, da se nadgrajujete, da iščete rešitve izven okvirjev. To nas dela žive. In to nas notranje izpopolnjuje.
Bea Johnson je v posnetku s slovenskimi podnapisi (nastavitve, podnapisi, slovenščina) povedala misel Ghandija:
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” Sreča je to, da je v ravnovesju to kar misliš, kar govoriš in to kar si.
Več na: https://www.youtube.com/watch?v=CSUmo-40pqA&t=8s
 
Trgovci želijo nesrečen narod, kajti samo takšni smo popolni potrošniki.
Najdi recept za svojo srečo, izven vseh razvad in navad in začni se imeti rad.
 
Želim vam lep vikend!
M.