34.dan: Zdrave nezdrave pregrehe

Smiselni nesmisel. Svetujem, da si pregrehe, ki jih imamo, naredimo čimbolj zdrave. Kaj mislim s tem? Če se ne moremo upreti padcu sladkorja in hočemo pojesti nekaj sladkega, naredimo to premišljeno. Na primer, danes sem pojedla skoraj celo 100g čokolado Conscious (angl. prevod Zavedno), ki je (bila) organska, veganska, presna, narejena iz etično pridobljenih sestavin, primerna za občutljive na gluten, sladkana z agavinim nektarjem in riževim sirupom… Do sedaj sem se je izogibala poskusiti, ker je v embalaži kot vsaka čokolada tudi v dodatni foliji…dokler nisem izvedela, da je pakirana v biorazgradljivo embalažo za kompostiranje. Torej sem si tukaj oprala vest in vam jo priporočam… več na https://www.vegansmile.si/ Ste slišali za specialiteto čokoladni fondi s solkanskim regratom?
Druga pregreha, ki si jo tudi kdaj privoščimo, je vino.
Smo vinorodna dežela in kamor koli se obrnemo lahko vino dobimo v steklenicah. Tiste na navoj lahko tudi še kdaj uporabimo, na primer, ko gremo na točilni avtomat po nov liter, ker pridejo “obiski”. Tako se lahko izognemo polnjenju v plastenke.
Ne vem, če ste si kdaj privoščili obisk v vinsko klet, vendar je to s pravimi ljudmi lahko lepo doživetje, če se seveda prej zmenite kdo vozi in si pripravite dovolj vode za zraven… V nasprotnem primeru drugi dan ne bo več lepo
Organizirano lahko greste tudi s fanti iz Winestronavt, ki vas vodijo po kleteh ter ob tem predstavijo še druge lepote. O njih si več preberite na http://www.winestronaut.com/
Pred nami je vikend, še zadnji pred prazniki. Privoščite si sončne žarke in ko greste na sprehod poberite iz tal tudi kakšno smet in s tem naredite še kaj za okolje.